The Host
Welcome
 photo foother_zps74c56111.png
Добре дошли в единствения по рода си рпг- форум по романа на Стефани Майер- Скитница! Земята е населена от непознати същества наречени Души. Оживелите хора се изолирани в почти безлюдни местности и са принудени да крадат и убиват, за да живея. Към кои си? Какъв си? Реши сам и се присъедини към нас, за да се потопиш в един нов и напълно различен свят.
Вход

Забравих си паролата!

Latest topics

6 най-идиотски съвета, които научаваме от филмите

Go down

6 най-идиотски съвета, които научаваме от филмите

Писане by Виктор Карпович on Пет Юли 20, 2012 3:08 pm


Една от най-неприятните последици от съвременната кино индустрия, че пълни главите на зрители с нереалистични съвети. Тези мъдри слова напомнят на слоган от реклама за течен шоколад – звучат прекрасно, но нямат нищо общо с истината. Вижте кои са шестте най-идиотски послания, с които ни залива филмовата индустрия.

6. Следвай сърцето си!

Това е мотото на почти всяка рисувана героиня на Дисни, основната тема във всяка романтична комедия и често пъти, „разумният” изход, което оправя проблемите във много сериозни драми. Защо това е изключително тъп съвет? Емоционалните решения почти винаги не водят до нищо добро. Да, сърцето ви може и да иска да пречукате онази досадна касиерка в супера, но едва ли ще може да излежи спокойно последвалата присъда за предумишлено убийство. А, ако изведнъж ви обземе творчески импулс и решите да напуснете работа, за да преследвате мечтите си, не очаквайте, че ви очаква сюжета на „Американски прелести”.

Алтернативата: сърцето е важно, но нека мозъкът да има последната дума.

Никой не твърди, че е можем да живеем, без да се съобразяваме с желанията си. Ако винаги правим, само това което е разумно, един ден ще се пенсионираме в лудницата. Идеалният вариант би бил да впрегнем наличните умствени способности в услуга на съкровените си мечти и се научим да ги преследваме търпеливо.

5. Трябва да му/й признаеш за чувствата си!

Давайте, направете го! Организирайте вечерна среща, подредете двеста свещи, пуснете нежна музика и признайте любовта си. Нека ви разкрием една малка подробност, която романтичните комедии и сълзливите романси пропускат да споделят. Той/тя най-вероятно е наясно за чувствата ви, но се преструват на ударени с мокър парцал, за да ви спестят неудобния разговор. Истината е, че много малко хора са в състояние да прикрият любовните си увлечения. Ако вярвате, че след като направите страстната си декларация, ще последва вик на изненада, най-добре променете очакванията си.

Алтернативата: разберете какви са техните чувства.

Да кажем, че вече сте си паднали сериозно по някой и искате да направите следващата стъпка. Най-доброто, което можете да направите е да си отворите очите и да разберете дали този човек проявява интерес към вас. Ако това не е така, няма нужда от излишни признания. Тук не става дума за гордостта ви, а за една неудобна ситуация, която ще доведе до други събития и най-вероятно всичко ще приключи като той/тя напълно изчезне от живота ви.

4. Ни приемай „не” за отговор!

Това е една от най-големите житейски заблуди, за които киното е отговорно. Филмовите сюжети прилагат тази стратегия в почти всякакъв вид жанрове и на екрана, благодарение на канските си усилия, героят накрая получава това, което иска. Дали става дума за ръката на любовта на живота му или мечтаната работа – изглежда че маниакалното постоянство дава отлични резултати. В реалния живот охраната те изхвърля на третия опит, а продължителното преследване води до ограничителна заповед.

Разбира се, винаги има шанс обекта на чувствата ви да се прави на трудно достъпен, а шефа да ви изпитва, за да види колко силно искате да работите за него. Ако е така, в един момент ще забележите уличаващите знаци, но ако не видите такива – не си правете излишни илюзии. Вместо да строите въздушни кули, можете да вложите същата енергия в намирането на нови възможности.

3. Не се давай на никой! Майната им на всички!

Холивуд обожава сюжети, в които главния герой се опълчва на авторитетни личности от системата и ги прави на глупаци. Ние също ги харесваме – усещането на задоволство, че онези най-накрая го получиха яко отзад е повече от приятно. За съжаление подобни неща се случват само по филмите. Подобни изблици може и да ви направят герой в очите на няколкото зяпачи, но на вас няма да донесат нищо добро.

Алтернативата: избирай битките си внимателно.

Никой не казва, че трябва да е оставите цял живот да ви мачкат, докато не превъртите и не се появите в офиса, окичени с експлозиви. Отстоявайте интересите си, но за предпочитане го правете, без да повишавате глас. Така може да си спестите доста неприятности, освен това шанса околните да ви приемат насериозно е доста по-висок. Също така обърнете внимание дали понякога грешката не е в самите вас.

2. Изправи се срещу страховете си!

Всички знаем, че ако в началото на филма разберем, че героят има натрапчив страх от паяци е само въпрос на време той да се озове в стая, пълна с паяци. Естествено той ще преодолее себе си, ще се справи със задачата си и излезе от стаята, съпроводен от тържествена музика. В истинския живот сблъсъкът с най-големите страхове често води до травмиращи състояния, от които хората не могат да се отърсят с години. И нека стане ясно веднъж и завинаги: срахът от височини, отровни змии и тесни затворени пространства е напълно естествена човешка реакция.

Алтернативата: преодолей страховете, които реално ти пречат.

Естествено, че ако на зряла възраст още ви е страх от тъмното, трябва да направите нещо по въпроса. Това, обаче не означава, че ако останете дълго време на изключена лампа, нещо ще се промени. Логично погледнато би трябвало да се уверите, че няма нищо страшно, но страхът е емоция и не е логичен. Разберете от къде точно се корени безпокойството ви и нещата ще се подобрят.

1.Да не ти пука какво мислят другите!

Друга любим холивудски похват е да наблюдаваме как герой, който е затворен в черупката си, накрая на филма получава просветление и започва да живее собствен живот. Ограниченията му най-вече се дължат на прекаленото значение, което отдава на мнението на другите. Почти всяка училищна драма започва и завършва с това внушение. Има само един проблем: човек не е остров и не може да живее отделно от останалите. Впечатлението, което имат за нас околните е важно, защото определя отношенията ни с тях. Ако наистина не ви дреме, най-доброто решение е да си останете вкъщи и да не общувате с никой.

Алтернативата: ограничи броя на хората, от които ти пука.

Единственото важно мнение, от което си заслужава да се ръководим е това на близките ни. Лошото е, че защото връзката ни с тях е за цял живот, често пъти пренебрегваме именно тяхната гледна точка. Вместо да губите време в размисли защо този или онзи не ви харесва, постарайте се да разберете какво у вас прави любимите ви хора щастливи.

--------------------------------------------------------------------------
'Sall right!You’ll be fine
Baby I’m in control. Take the pain. Take the pleasure. I’m the master of both .
Close your eyes, not your mind. Let me into your soul. I’m gonna work it ’til your totally blown
avatar
Виктор Карпович
утешители;
утешители;

Брой мнения : 1019
Reputation : 11
Join date : 23.03.2012

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите