The Host
Welcome
 photo foother_zps74c56111.png
Добре дошли в единствения по рода си рпг- форум по романа на Стефани Майер- Скитница! Земята е населена от непознати същества наречени Души. Оживелите хора се изолирани в почти безлюдни местности и са принудени да крадат и убиват, за да живея. Към кои си? Какъв си? Реши сам и се присъедини към нас, за да се потопиш в един нов и напълно различен свят.
Вход

Забравих си паролата!

Latest topics

Лъжи, в които ви убедиха да вярвате

Go down

Лъжи, в които ви убедиха да вярвате

Писане by Виктор Карпович on Съб Сеп 22, 2012 11:09 am


Забавно е как цял живот се учим на неща, които след това се опитваме да разрушаваме. Казва ни се многократно какво не трябва да правим, кое е добро, кое е морално? Кой го казва? Според чии закони?

Убедени сме, че поне веднъж сте стигали до задънената улица на тези въпроси и сте се чудели в каква посока да поемете след това. Кое да нарушите и кое да запазите? Всичко опира до собствената преценка, но ако говорим като цяло, то имаме под ръка няколко универсални лъжи, с които е добре да започнете.

Сам означава самотен

Глупости! Да бъдеш сам не значи задължително, че трябва да се чувстваш самотен. Както и "връзка" не винаги носи чувството на обвързаност и щастие. Да си сам не е по-болезнено от това да бъдеш във връзка, която не е за теб.

Ако нещата просто не са както трябва, дайте си почивка, прекарайте малко време сами и ще видите, че сам не означава самотен. Намерете себе си през това време. Осъзнайте колко стойностен човек сте. Така следващия път, в който попаднете в "потъваща" връзка, ще бъдете по-подготвени и ще плавате безопасно.

Щастието идва, когато имате всичко, което имате

Да си щастлив не значи да няма какво да поискаш повече, а да бъдеш благодарен за това, което имаш и да имаш търпение за това, което предстои. Понякога се улавяме, че се опитваме да направим нещо велико и по пътя не забелязваме малките неща в живота ни, които му придават магически вид.

Затова още днес, още сега започнете да оценявате всичко, което си заслужава – т.е. всичко около вас. Точно тези дни ще ви топлят, когато остареете, а не денят, в който постигнахте великото си нещо.

Можеш да видиш болката

Никога не подценявайте болката на един човек, защото честно казано всеки един човек страда по собствен начин, но все пак страда. Някои просто са по-добри в прикриването ѝ от други. Не знаете какво се случва зад затворените врати, нали?

Да съдите в случая ще е абсолютно излишно и ще е загуба на време. Ако имате време да съдите другите, значи имате прекалено много време. Зарежете това и направете нещо по-съществено.

Животът трябва да се случва по определен начин

Като цяло трябва да сте наясно, че лично вашите мисли са тези, които ви нараняват. Простият лек е да чувстваме това, което чувстваме и да бъдем честни пред себе си. Винаги имаме свободата да избираме как да реагираме на това, което животът ни поднася.

Затова забравете това, което са ви учили, че трябва да мислите за живота, и посрещнете истинския живот, който се опитва да си проправи път до съзнанието ви. Променете това, което можете да промените, променете мислите си спрямо нещата, които не можете да промените и продължавайте смело напред.

Вие трябва да живеете по определен начин

Когато престанете да сравнявате себе си с кумирите си и другите хора, тогава ще разберете кои сте всъщност.

Само най-привилегированите имат възможността да водят страхотен живот.

Ако всяка сутрин се събуждате и си казвате "Да, днес ще бъде страхотен ден". Ако всеки обяд намерите причина да кажете "Да, днес е страхотен ден." Ако всяка вечер успявате да си кажете "Да, днес беше страхотен ден." Тогава, един ден, след много години, ще погледнете назад, ще се усмихнете и ще си кажете "Да, живях страхотен живот".

Не ни трябват трудни моменти

Понякога нещата трябва да се случат по погрешния начин преди да се случат по правилния начин. Понякога погрешните хора трябва да си тръгнат, за да направят място на правилните хора в живота ви. Понякога трябва да се почувствате леко "разбити", за да осъзнаете, че всъщност никога няма да бъдете сломени. Понякога трябва да се срещнете с много хора като вас, преди да намерите човека, който наистина ще обичате. Понякога трябва да вземете доброто с лошото, знаейки, че в края на краищата всичко това ще е ценен опит за вас.

Да бъдеш силен означава да не чувстваш болка

В истинския живот най-силните хора са тези, които усещат болката, приемат я, учат се от нея и я превъзмогват. Не я потискат и не я игнорират.

Всичко зависи от това да имате куража да се оттеглите за малко, да изстрадате болката си, да се отърсите от праха ѝ и след това да вземете следващия "полет" за там, закъдето сте се запътили.

Можете да се преструвате

Почувствайте благодарността преди да кажете "Благодаря". Почувствайте любовта преди да кажете "Обичам те". Почувствайте хуманността преди да кажете "Съжалявам". Почувствайте как се освобождавате от това, което ви тежи, преди да кажете "Прощавам ти".

Когато почувствате преди да кажете, ще имате нужда от много по-малко думи и ще изразите много повече. А и в крайна сметка не искате хората около вас да се преструват, нали? Затова не го правете и вие.

Мечтите са загуба на време

Най-големите дарове на живота са невидими за очите, но се усещат дълбоко в сърцето. Това, което виждаме, обикновено е просто леко отражение на това, което е възможно.

"Въображението е по-важно от познанието". Неслучайно Айнщайн е изрекъл това. Той е знаел, че способността да виждаш под привидната повърхност на нещата е от изключително значение.

Винаги, някъде нещо невероятно ви чака да научите за него, просто трябва да бъдете по-смели мечтатели, за да го откриете.

Източник: div.bg

--------------------------------------------------------------------------
'Sall right!You’ll be fine
Baby I’m in control. Take the pain. Take the pleasure. I’m the master of both .
Close your eyes, not your mind. Let me into your soul. I’m gonna work it ’til your totally blown
avatar
Виктор Карпович
утешители;
утешители;

Брой мнения : 1019
Reputation : 11
Join date : 23.03.2012

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите