The Host
Welcome
 photo foother_zps74c56111.png
Добре дошли в единствения по рода си рпг- форум по романа на Стефани Майер- Скитница! Земята е населена от непознати същества наречени Души. Оживелите хора се изолирани в почти безлюдни местности и са принудени да крадат и убиват, за да живея. Към кои си? Какъв си? Реши сам и се присъедини към нас, за да се потопиш в един нов и напълно различен свят.
Вход

Забравих си паролата!

Latest topics

6 невероятни сетива, които притежават животните

Go down

6 невероятни сетива, които притежават животните

Писане by Виктор Карпович on Пон Сеп 24, 2012 5:41 am

Човешкия вид отдавна се е самообявил за най-развитото същество на планетата. Уви – това, че ходим на два крака, можем да говорим и се храним с вилица ни прави само опасни, но не и съвършени. Животните от друга страна не могат да се похвалят със способност мислят (дали?), но пък имат някои сетива, за които ние дори и не подозираме.

Прилепите могат да усетят нашите вени.

Прилепът вампир е единствения бозайник, който живее изцяло и единствено само от консумация на кръв. Всеки път, когато това животинче реши да хапе, то уцелва вена. Абсолютно всеки път – без грешка. Така е, защото прилепът вампир има специални сензори в носа си, които могат до усетят топлината и движението на кръвта ни. Те са чувствителни до такава степен, че имат ясна представа къде е най-доброто място, което могат да ухапят, за да си уредят поредната вечеря.


Рогът на нарвалите е голям сензорен орган

Има причина да наричат нарвалите морски еднорози. Техният голям стърчащ напред зъб им е спечелил тази репутация. Това, което дълго време е убягвало на хората е, че въпросният рог или зъб е покрит с повече от 10 милиона нервни окончания. Благодарение на него тези странни създания могат да усетят степента на соленост на водата, налягането, всички температурни промени и още куп неща, за които ние можем само да си представяме.


Сомовете са плуващи езици.

Ние хората имаме нужда да сложим нещо в устата си, за да усетим вкуса му. Един сом обаче няма да такива проблеми – няма място, където можете да го докоснете и той да не успее да усети вкуса ви. Според невролозите тези създания имат рецептори навсякъде по тялото си. За тях това начин да локализират храната им, която също има навика да плува, но все пак – представете си какво щеше да бъде, ако хората имаха вкусови рецептори по цялото тяло?Рибата призрак може да вижда огледално

Тази невероятно странна риба може едновременно да ловува и да следи дали около нея няма други хищници. Причината е в уникалната структура на нейните очи – тя има нещо като втори чифт, който е прикрепен към „редовния” и той отразява всички образи, които не се намират точно пред рибата.Хитоните имат очи от скала

Ако не сте чували са хитоните – те са едни симпатични мекотели, които просто си лежат на морското дъно и не се пречкат на никого в голямото море. Уникалното при тях е, че техните очи са направени от арагонит, което е форма на варовика. Те са успели да се развият по начин, който им позволява да виждат, без да се излагат на опасност.


Делфините могат да ни сканират

Хората винаги са обичали делфините. Те имат чаровни усмивки(или поне изглеждат така), игриви са и понякога имат навика да спасяват хората от удавяне. Когато решат да атакуват обаче те са абсолютно безмилостни, защото могат безгрешно да атакуват най-слабите места на жертвите си. Причината е, че те буквално могат да видят костите и вътрешностите на всичко, което се изправи пред очите им. Способността им да си общуват чрез ултразвукови вълни има дава възможност и да сканират останалите като злодей от филм за Джеймс Бонд. Трябва да сме благодарни, че делфините са приятели на хората, защото не бихме имали никакви шансове срещу тях.


Източник:tru5devet.com

--------------------------------------------------------------------------
'Sall right!You’ll be fine
Baby I’m in control. Take the pain. Take the pleasure. I’m the master of both .
Close your eyes, not your mind. Let me into your soul. I’m gonna work it ’til your totally blown
avatar
Виктор Карпович
утешители;
утешители;

Брой мнения : 1019
Reputation : 11
Join date : 23.03.2012

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите